Bidbook Boxtel

“Wie meewerkt zit goed”

Op weg naar onze werk- en ontmoetingsruimte in Boxtel, passeren we telkens vier bankjes met de tekst: Wie meewerkt zit goed. De zin wekte onze interesse. Wat betekent het om mee te werken? Wat als je niet meewerkt? Zit je dan nog wel goed in Boxtel?

Het uitgangspunt voor alle concepten in dit bidbook is de publieke ruimte in de breedste zin van het woord. Ingrepen in de openbare ruimte, leegstand in de winkelstraat, gemeentelijke besluitvorming en lokale tradities zijn onderwerp. Het is ons plezier om u in dit bidbook al onze ideeën, voorstellen en schetsen te presenteren. In dit bidbook delen wij concepten en voorstellen die door Boxtel geïnspireerd zijn. Daarnaast delen we ons voorstel voor een sociale werkruimte onder de titel van De Reizende Vulling waarin we samen met inwoners en
ondernemers aan de slag kunnen.

Een greep uit onze voorstellen

Uit het bidbook

Platstad

In plaats van verbouwen mogen leegstaande panden ook verdwijnen en een herbestemming worden voor de natuur. Zo creëren we kleine oases voor verschillende doeleinde: recreatie, ontspanning en groenvoorziening.

Brug naar nergens

We bouwen een brug met een nieuwe functie die verder gaat dan het praktisch vervoer van A naar B, het wordt een symbolische brug. Deze brug dient als een uitkijkpunt ter reflectie.

24ste raadslid

Er wordt een kunstenaar, schrijver of wetenschapper uitgenodigd als 24ste gemeenteraadslid zal. Degenen die ongemerkt door de mazen glippen en die onzichtbaar blijven.