YAFF | Leven-de Statistiek!
15630
page-template-default,page,page-id-15630,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Leven-de Statistiek!

Leven-de Statistiek!

 

Op woensdag 18 november 2020 zijn de verkiezingen voor de Gemeenteraad van Boxtel. Er komen bezuinigingen in Boxtel; waarop en hoe er bezuinigd gaat worden bepaalt de richting voor de komende jaren. De burgers hebben hierin bij de volgende verkiezingen een belangrijke stem, wat vinden ze zelf?

 

Het is een bekend straatbeeld: half afgescheurde posters van concerten, politieke partijen, maar ook van vermiste dieren. Laag op laag worden de posters en flyers aangebracht en weer verwijderd. Zo vormt deze opeenstapeling van beelden en berichten, een kleine geschiedenis van de belangen van een stad. “Leven-de Statistiek!” biedt inzicht en belangstelling in de politieke situatie in Boxtel.

 

De actie
Bovenstaand concept resulteerde in een door YAFF & BuroSpelen verzorgde actie op zaterdag 14 november in de Clarissenstraat 6 van 13:00u tot 16:00u. Ons doel was om inwoners een inzicht te geven in hoe gemeentelijke budgetten zijn verdeeld en waar je stem invloed heeft. Dus vroegen we de voorbijgangers: bezuinigen jullie mee? Als je ziet hoe alle budgetten verdeeld zijn, stel je toch niet zo makkelijk dat een bepaald potje het met minder zou moeten doen: het moet ook ergens vandaan komen.