YAFF | WHAT’S YYOOUURR PROBLEM?!
15381
page-template-default,page,page-id-15381,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

WHAT’S YYOOUURR PROBLEM?!

Iedereen heeft ze: problemen. We leven in een tijd waar alles zo snel mogelijk opgelost moet worden, maar het is vaak maar de vraag of het probleem dat opgelost wordt werkelijk het echte probleem was.  In deze workshop gebruikt YAFF het idee van Design Thinking dat een vijf-stappenplan kent om snel tot een oplossing te komen. In ons stappenplan komen wij daarentegen niet snel tot een oplossing, maar onderzoeken in plaats daarvan onderliggende conflicten.

In deze workshop worden de deelnemers gevraagd een duo met een onbekende te vormen en elkaar beter te leren kennen. Middels opbouwende vragen komt de nadruk te liggen op het blootleggen van fricties en conflicten. Wanneer ze het aangetroffen conflict in de ander hardop benoemd hebben, wordt van de deelnemers gevraagd zich aan hun conflict te committeren.

In de tweede fase vormen de duo’s met een ander stel kwartetten. Hier wordt vanuit hun persoonlijke conflicten gezocht naar grotere, universelere conflicten. Ook aan dit conflict worden de deelnemers gevraagd zich te binden op een op de situatie toegespitste wijze.

Tijd: 4 uur

Uitgevoerd: Digital Bauhaus Summit, Weimar, 2019