YAFF | Nunspeet
15127
page-template-default,page,page-id-15127,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Nunspeet

Door vliegtuigen, satellietfoto’s en containertransporten lijkt de aarde kleiner te zijn geworden. Tijdens een vlucht naar Spanje, gebruik je je telefoon uit china om te chatten met een vriend in Amerika. Maar al deze techniek verbergt slechts hoe ontzagwekkend groot de aarde gemeten in de maat der mensen nog steeds is. Het aardoppervlak is 510.00.000 km2 , hiervan is 144.500.000 km2 droog land. Het oppervlak van het dorp Nunspeet is 125 km2.

 

In reactie op een door de gemeente Nunspeet uitgeschreven open call, hebben wij een sculptuur bestaande uit drie elementen voorgesteld. Een in de grond gelegde glazen balk met een inhoud van 4.000 liter, een aluminium kegel met een inhoud van 1.130 liter en een koperen balletje met een inhoud van slechts één milliliter en daarop gegraveerd de plattegrond van Nunspeet. Deze afmetingen weerspiegelen respectievelijk de aarde, het droge land en Nunspeet.

 

De twee grootste sculpturen zullen een vaste plaats krijgen. Het derde sculptuur, dat symbool staat voor dat deel van de aarde dat vatbaar of begrijpbaar is—dat kleine deel van de aarde waarvan de straten voor haar inwoners zo bekend zijn als de lijnen op de palmen van hun handen; wordt in handen gegeven van de inwoners zelf, die elk een replica krijgen.