YAFF | ‘Invasieve’ wandeling
15233
page-template-default,page,page-id-15233,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

‘Invasieve’ wandeling

Veel plant- en diersoorten die een vaste plek hebben verworven in het Nederlandse landschap zijn nieuwkomers. De nijlgans, Japanse duizendknoop en de reuzenberenklauw zijn allemaal voorbeelden van flora en fauna die naar Nederland zijn gebracht, maar die nu onwenselijk of gevaarlijk worden beschouwd. Tijdens deze workshop worden deelnemers meegenomen in een wandeling naar meerdere van deze invasieve exoten. Aan de deelnemers wordt gevraagd de wereld vanuit het perspectief van de exoten te bekijken: zijn ze gewenst of ongewenst?

 

Het bespreekbaar maken van maatschappelijke problemen en sociale structuren wordt makkelijker gemaakt aan de hand van planten en dieren. Door deze vraagstukken en problemen te behandelen worden deelnemers uitgenodigd om zich uit te spreken en na te denken. Wat betekent het om door een maatschappij als ongewenst te worden beschouwd?