YAFF | Hof invasief
15175
page-template-default,page,page-id-15175,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Hof invasief

VOORONDERZOEK INVASIEF HOF

 

Een hof is een plek voor omwonenden om buiten te zijn. Een plek waar het samenkomen van verschillende mensen met verschillende achtergronden centraal staat: vriendschappelijk en mogelijk met conflict. YAFF ziet de waarde van dit gewenst-ongewenst vraagstuk. Om dit te weerspiegelen, wil YAFF dat er een permanent hof voor invasieve exoten wordt aangelegd.

 

Wij zien het Invasief Hof als een plek waar niet de een of de andere vorm benadrukt wordt, maar waar de verschillende soorten ontmoetingen in de omgeving door beeld zichtbaar worden.

 

Rondom het hof zal een educatief programma worden opgezet. Dit programma is een intrinsiek onderdeel van de installatie, even belangrijk als de aangeplante exoten zelf. Op bordjes zal informatie te vinden zijn over de verschillende planten en hun karaktereigenschappen. Ook zullen er workshops en lesmateriaal ontwikkeld worden voor scholen, of andere educatieve groepen, waarvoor de tegengestelde gedachten die in de tuin met elkaar conflicteren als uitgangspunt zullen dienen.

 

INVASIEVE EXOTEN

Een exoot is een plant- of diersoort die niet van nature in Nederland voorkomt. Een invasieve exoot is een exoot die zich hier al te zeer thuis gaat voelen en de bestaande ecologische situatie bedreigt. Vanaf dat moment is de exotische soort, die doorgaans door onszelf in het milieu geïntroduceerd is, niet langer gewenst en wordt er alles aan gedaan deze weer weg te krijgen.

https://www.nvwa.nl/onderwerpen/invasieve-exoten/unielijst-invasieve-exoten