YAFF | Het gaat goed, toch?!
15388
page-template-default,page,page-id-15388,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Het gaat goed, toch?!

Tijd: 4 uur

Uitgevoerd: Docentendag AKV|St.Joost, 2019

 

Onder deze noemer hebben wij een studiedag voor de docenten van het AKV|St.Joost ontwikkeld. In drie workshops werd gereflecteerd op de eerste jaren na het afstuderen van een jonge kunstenaar. Onzekerheden, ervaringen, kennis; elke workshop belicht een ander aspect van de eerste ervaringen als beginnend kunstenaar.

 

Eropuit?


Tijd om stage te lopen! Schuif aan tafel en ontdek samen met behulp van een tafelkleed waar je stage wil lopen. Wat is een ideale stageplek, wat is realistisch, en hoe krijg je dit voor elkaar? Waar zou je, nu vandaag de dag als docent, zelf stage willen lopen? En hoe begeleid je als docent je studenten die naar buiten treden?

 

Carrière-Jenga

 

Je carrière in de kunsten als een wankele toren: in onze versie van het klassieke spel Jenga staat je toekomst in de stenen geschreven. Kansen, successen, teleurstellingen en verleidingen komen allemaal voorbij en zijn aanleiding voor een verder gesprek. Wat zou jij doen? Ga je ervoor of laat je het schieten? Wat is succes en op welke manier kan je als kunstenaar je succes definiëren?

 

pARTituur

 

Bekijk je werkomgeving, gewoontes, collega’s en studenten kritisch. Maak een pARTituur voor nieuwe studenten, zodat zij bewust en goed voorbereid kunnen beginnen aan hun studie. In deze workshop worden de deelnemers in kleine groepjes opgedeeld waarmee ze hun vertrouwde werkplek met frisse ogen gaan bekijken. Gewoontes en automatismen worden kritisch bekeken.